Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Általános szerződési feltételek
ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK - ILLEGAL ELESKAMRA - SAHLUX KFT.
 1. BEVEZETŐ

Köszöntjük Önöket a SAHLUX Kereskedelmi és Vendéglátó Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely/kézbesítési cím: H - 1094 Budapest, Tompa utca 8., cégjegyzékszám: 01-09-942555; nyilvántartó hatóság: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága; adószám: 22764775-2-43) (a továbbiakban: Szolgáltató) által üzemeltetett weboldalon. Jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban ÁSZF) rögzítik a www.illegaleleskamra.hu weboldalon elérhető online szolgáltatások (a továbbiakban: Szolgáltatás) igénybevételének felhasználók általi (a továbbiakban általánosan: Vásárló, vagy kifejezetten fogyasztóval kötött szerződés esetén: Fogyasztó) használatának feltételeit.

Vásárló személyes adatainak kezeléséről az Adatkezelési Tájékoztató rendelkezik, mely elérhető közvetlenül a főoldalról vagy a következő linken keresztül: www.illegalelskamra.hu/

A Jelen Általános Szerződési Feltételek dokumentum fogalommeghatározásában a Polgári Törvénykönyvről szóló V. törvény 8:1. §-ában foglaltak alapján, fogyasztónak és vállalkozásnak az alábbiakat kell érteni:

fogyasztó: a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy;

vállalkozás: a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körében eljáró személy;

 

 1. A SZOLGÁLTATÓ ADATAI

Név:                                         SAHLUX Kereskedelmi és Vendéglátó Korlátolt Felelősségű Társaság

Székhely:                                  H - 1094 Budapest, Tompa utca 8.

Telephely:                                 H - 1074 Budapest, Dohány utca 28.

Cégjegyzékszám:                        01-09-942555

Adószám:                                 22764775-2-43

Képviseletében eljár:                  Szegedi Máté önálló cégjegyzési joggal rendelkező ügyvezető

Elektronikus levelezési cím:        sahluxkft@gmail.com

Telefonszám:                            +36-1-783-7044

Számlavezető:                           CIB Bak Zrt.

Bankszámlaszám:                       10700440-72073951-51100005

 

 1. ALAPVETŐ RENDELKEZÉSEK

 

A jelen ÁSZF-ben nem szabályozott kérdésekre, valamint jelen ÁSZF értelmezésére a magyar jog az irányadó, különös tekintettel a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény („Ptk.”) és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. (Elker. tv.) törvény, valamint a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet vonatkozó rendelkezéseire. A vonatkozó jogszabályok kötelező rendelkezései a felekre külön kikötés nélkül is irányadók.

A szerződés nyelve magyar.

A szerződés nem minősül írásbeli szerződésnek, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, azokat a Szolgáltató nem iktatja, így azok utólag nem hozzáférhetőek és nem megtekinthetőek.

Szolgáltató magatartási kódex rendelkezéseinek nem vette alá magát.

 

 

 

 1. A HONLAPON TÖRTÉNŐ VÁSÁRLÁS

A Honlap tartalmának minden része elérhető minden Vásárló számára, regisztráció nélkül, így a vásárlás sem regisztrációhoz (majd belépéshez) kötött.

Vásárló regisztrálni a Honlap fejlécében megtalálható „Regisztráció” menüpontra kattintást követően vagy a megrendelési folyamat során, a regisztrációs felület értelemszerű kitöltésével tud. A regisztrációs felületen – illetve, ha regisztráció nélkül vásárol - a következő adatokat szükséges megadnia a Szolgáltató részére:

A „Kapcsolattartó adatok” menüpont alatt:

 • E-mail cím
 • Név
 • Mobiltelefonszám

A „Számlázási adatok” menüpont alatt:

 • Név
 • Ország
 • Irányítószám
 • Település
 • Utca, házszám
 • Adószám (kizárólag ha cég a vásárló)

A „Szállítási adatok” menüpont alatt, amennyiben az nem egyezik meg a „Számlázási adatokkal”:

 • Név
 • Ország
 • Irányítószám
 • Település
 • Utca, házszám

Amennyiben a „Számlázási adatok” megegyeznek a „Szállítási adatok”-kal a Honlapon található jelölőnégyzet kipipálásával, a „Szállítási adatok” külön megadására nincsen szükség a Vásárló részéről.

Vásárlónak ezen a felületen van lehetősége továbbá feliratkoznia Szolgáltató hírlevelére a jelölőnégyzet kipipálásával.

A regisztráció sikeréről a Szolgáltató e-mailben tájékoztatja a Vásárlót, melyben Vásárló egy összegző felület segítségével áttekintheti az általa a regisztráció során megadott adatokat.

A Vásárló hozzáférési adatainak (így különösen a jelszó) titokban tartásáért kizárólag a Vásárló a felelős. Amennyiben Vásárló tudomást szerez arról, hogy a regisztráció során megadott jelszavához jogosulatlan harmadik személy hozzájuthatott, köteles haladéktalanul megváltoztatni jelszavát, ha pedig feltételezhető, hogy a harmadik személy a jelszó használatával bármilyen módon visszaél, köteles egyidejűleg értesíteni a Szolgáltatót.

A Vásárló vállalja, hogy a regisztráció során megadott személyes adatokat szükség szerint frissíti annak érdekében, hogy azok időszerűek, teljesek és a valóságnak megfelelőek legyenek.

A Vásárló továbbá a Honlapon történő regisztrációjával/vásárlásával kijelenti, hogy jelen ÁSZF, és a Honlapon közzétett Adatkezelési tájékoztató feltételeit megismerte és elfogadja, az adatkezelésekhez hozzájárul.

 1. A HONLAPON TÖRTÉNŐ MEGRENDELÉS MENETE

A Honlap tartalmának megtekintéséhez, valamint a Holnapon történő megrendeléshez, regisztráció nem kötelező, így a Vásárló regisztráció nélkül is, bármikor megrendelést adhat le a Honlapon eladásra meghirdetett termékekre (a továbbiakban Termék) vonatkozóan. Ha bármilyen segítségre van szüksége Szolgáltató készséggel áll rendelkezésre jelen ÁSZF 2. pontjában meghatározott telefonszámon.

A Szolgáltatónak azonban nem áll módjában telefonon keresztül megrendelést felvenni, az kizárólag a Honlapon keresztül történik.

A Vásárló a megrendelni kívánt Termék részletes jellemzőiről, áráról, egyéb választható tulajdonságáról, a kategória kiválasztását követően (pl. Wellness-szappan, Hajmosó- és arcmosó szappan, Testvajak, stb.) a termék nevére vagy a terméket ábrázoló képre történő kattintással tájékozódhat.

Ezt követően a Vásárló a termék jellemzőiről, pontos áráról tájékoztatást nyújtó felületen található „Kosár” ikonra kattintva választhatja ki a megrendelni kívánt terméket és helyeztheti a virtuális kosarába.

A kosár tartalmát (a kiválasztott termék darabszámát, és annak árát) Vásárló a Honlap jobb felső sarkában található, a "Kosár" ikonra vagy feliratra kattintva tekintheti meg és ellenőrizheti.

A „Kosár” felületen a Vásárló részletesen megtekintheti és ellenőrizheti a kosárba helyezett termékek listáját, azok bruttó árát, a megrendelni kívánt darabszámot, valamint az összegző felület alján a termék árát.

Ezen a felületen a Vásárló még bármikor módosítani tud kosarának tartalmán, hiszen lehetősége van arra, hogy töröljön terméket kosarából az „X” gombra kattintva, illetve a termék mennyiségén (darabszámán) is változtatni tud, a darabszám pontos begépelésével. Ha a Vásárló rendelkezik kuponnal, ezen a felületen tudja megadni annak számát is.

Ha a Vásárló a Kosár tartalmát illetően minden rendben talált, akkor a „Tovább a pénztárhoz” feliratra kattintva a bejelentkezési felületre érkezik, ha a vásárlás megkezdését megelőzően még nem jelentkezett be fiókjába. A megjelenő felületen a Vásárló választhat, hogy „Visszatérő vásárló”, azaz már korábban regisztrált Vásárló vagy „Új Vásárló”, aki regisztrációval vagy regisztráció nélkül folytatja a vásárlást.

Amennyiben regisztrált Vásárlója a Honlapnak, úgy a „Belép” mezőre kattintva belépési adatait, azaz E-mail címe és Jelszava megadását követően folytathatja a vásárlást vagy az „Új vásárló” mezőben található "Regisztráció nélkül vásárolok" gombra kattintással megrendelését regisztráció nélkül folytatja, illetve a „Regisztráció” gombra kattintva regisztrál a Honlapon jelen ÁSZF 4. pontjában meghatározottak szerint.

A Honlapon történő regisztráció előnye, hogy Vásárló a Honlapra visszatérve gyorsabban tud vásárolni, nyomon követheti a rendelését, illetve hírlevelet is igényelhet.

Ha a Vásárló a megrendeléshez nem kíván a Honlapon regisztrálni, úgy a " Regisztráció nélkül vásárolok" gombra kattintást követő felületen a megrendelés teljesítéséhez szükséges jelen ÁSZF 4. pontjában meghatározott adatokat kell megadnia. A felület alján található „Tovább” gombra kattintással a Honlap a Vásárlót a „Fizetési mód” és „Szállítási mód” felületre navigálja, ahol folytathatja a megrendelési folyamatot.

A Vásárló a „Fizetési mód” felületen az alábbi lehetőségek közül választhat:

 • Készpénzzel és bankkártyával a helyszínen
 • Előre utalással
 • Utánvéttel készpénzben
 • Online bankkártyával

A Vásárló a „Szállítási mód” felületen az alábbi lehetőségek közül választhat:

 • Szolgáltató által történő kézbesítés
 • Futár szolgálat igénybevétele

Ezt követően a „Tovább” gombra kattintva a Vásárló egy összegző felületre érkezik, ahol lehetősége van ellenőrizni a megrendelését, így különösen a megadott adatokat, a megrendelni kívánt terméket, annak árát, a kiválasztott fizetési és szállítási módot, valamint annak költségét és a megrendelés végösszegét.

Fontos, hogy a megrendelés elküldéséhez a Vásárlónak ezen a felületen található jelölőnégyzet kipipálásával el kell fogadnia jelen ÁSZF-et és az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

A „Megrendel” gombra kattintást követően a Vásárló véglegesen elküldi megrendelését a Szolgáltató részére. A rendelés feladása tehát a „Megrendel” gombra kattintással történik, ami a Vásárló számára fizetési kötelezettséget keletkeztet.

Ha a megrendelés elküldését követően merül fel a megrendelés tartalmára vonatkozó módosítási igény (például rossz terméket rendelt, módosítani szeretné a darabszámot), azt Szolgáltatónak e-mailben jelezze: illegalbudapest@gmail.com e-mail címen.

 1. A TERMÉK ÁRA

A Honlapon megjelenített termékek vételára az általános forgalmi adót és egyéb közterheket is tartalmazó módon, azaz bruttó árként van feltüntetve. A termékek vételára nem tartalmazza a kiszállítás költségét. Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra, mert az árak tartalmazzák a csomagolás költségét is.

A termékek ára magyar forintban (Ft) kerül feltüntetésre.

 1. AJÁNLATI KÖTÖTTSÉG, VISSZAIGAZOLÁS

A Vásárló által elküldött megrendelés megérkezését követően, tehát sikeres megrendelés esetén megrendelés a Honlapon megjelenik a megrendelés száma, illetve a Vásárló az általa a regisztráció során, vagy az egyedi megrendelés során megadott e-mail címére haladéktalanul kap egy visszaigazoló e-mailt a Szolgáltatótól, valamint egy újabb e-mailt a szállítással kapcsolatban. A visszaigazoló e-mail tartalmazza a Vásárló által a vásárlás során megadott adatokat (számlázási és szállítási információk), a rendelés azonosítóját, a rendelés dátumát a megrendelt termékhez tartozó elemek felsorolását, mennyiségét, a termék árát, szállítási költséget és a fizetendő végösszeget.

 1. SZÁLLÍTÁSI FELTÉTELEK

A www.illegaleleskamra.hu Honlapon igénybe vett szolgáltatásokat, a Szolgáltató Budapesten nyújtja.

A szállítás a Vásárló által megadott szállítási címre a Szolgáltató vagy a Szolgáltató által megbízott futárszolgálat - teljesíti Budapest területén. A Honlapon leadott rendelések kiszállítása a hétfőtől-péntekig, 08:00-17:00 óra között történik. Amennyiben Vásárló ebben az időszakban nem tartózkodik a megadott címen, szállítási címként célszerű olyan szállítási címet megadni, ahol a szállítási időszakban a Vásárló, vagy általa megbízott személy biztosan át tudja venni a megrendelt terméket.

Ha a Vásárló nem tartózkodik az általa a rendelés során megadott szállítási címen és a csomag átvétele meghiúsul, a futár még egyszer, megkísérli a kiszállítást a következő napon, szintén a fentebb megadott időintervallumon belül.

A futárszolgálat összesen kétszeri kézbesítést kísérel meg, azonban, ha a 2. kiszállítás is sikertelen – Vásárlónak felróható okból -, akkor a futár a terméket visszaszállítja és a Szolgáltató azt továbbértékesítheti, a megrendelést pedig törölheti.

A Terméknek a futártól való átvételével, illetve az átvételt igazoló dokumentum aláírásával a termék mennyiségi és minőségi átvétele megtörténik, ami azt jelenti, hogy az átvételt követően a futár távozása után a Szolgáltatónak utólag mennyiségi és minőségi reklamációt nem áll módjában elfogadni. Az átvételi dokumentum aláírásával tehát elismeri, hogy az átvett csomag mind külsőleg, mind pedig tartalmát illetően megfelel a megrendelésében foglaltaknak (nem hiányos a csomag tartalma, nem sérült a csomagolás vagy a termék).

Ha Vásárló sérülést tapasztal a terméken vagy a csomagoláson, az átvétel során, a sérülésekről a futártól jegyzőkönyv felvételét kell kérnie. Amennyiben az átvételkor láthatóan sérült a csomagolás vagy a termék, és a sérülés a termék átvételét megelőzően keletkezett, a termék visszavételét Szolgáltató díjmentesen biztosítja. Az átvételt követően észlelt sérülésért Szolgáltató felelősséget nem vállal.

 1. FIZETÉS

9.1. Készpénzzel és bankkártyával a helyszínen

A Szolgáltató üzlethelyiségében történő személyes átvétel esetén a Vásárlónak lehetősége van a készpénzes, illetve bankkártyával történő fizetésre egyaránt. Készpénzes fizetésre csak magyar forintban (HUF) van lehetőség.

9.2. Előre utalással

A Vásárló a megrendelt termék(ek) ellenértékét a visszaigazoló e-mailben található bankszámlára történő banki átutaláson keresztül köteles megfizetni. Az összeg Szolgáltató bankszámláján történő jóváírását követően a Vásárló jogosult a termék(ek) általa meghatározott módon történő átvételére. A Vásárló köteles feltüntetni a banki átutalás közlemény rovatában a megrendelés azonosítóját.

9.3. Utánvéttel készpénzben

Az áru házhozszállítás esetén a Vásárlónak lehetősége van a futárnak megfizeti a termék vételárát készpénzben. Készpénzes fizetésre csak magyar forintban (HUF) van lehetőség. A termék átvételére a Vásárló a fizetést követően jogosult.

9.4. Online bankkártyával

A Vásárlónak lehetősége van a rendelés összértékét online, bankkártyával fizetni a Szolgáltató által igénybe vett pénzügyi szolgáltató biztonságos fizetési rendszerén keresztül. Szolgáltató a CIB Bank eCommerce felültetét alkalmazza – amely felületen a Vásárló külön jelölőnégyzet kipiálásával elfogadja a CIB Bank eCommerce alkalmazásának Adatkezelési tájékoztatóját.

 1. SZÁMLA

A Vásárló a fizetést követően Távszámlát kap a regisztráció során megadott e-mail címére. A számla csak a Vásárló által átvett tételeket tartalmazza, illetve azt a pénzösszeget, melyet valóban kifizetett a rendelése után. Vállalkozás vásárlása esetén a Szolgáltató jogosult bekérni a számla kiállításához szükséges adószámot. A kiküldött Távszámlát nem lehet elektronikusan megőrizni, azt minden esetben a kapott link alapján ki kell nyomtatni a kapott e-mailből. A Távszámla ugyanúgy papír alapú számlának minősül, mintha azt postán adta volna fel a számla kibocsátója, nem elektronikus számla, így kizárólag elektronikusan nem megőrizhető.

Amennyiben a Vásárló postai úton kéri a számla megküldését, ezt jeleznie kell Szolgáltató felé, aki a kifizetést követően gondoskodik annak Vásárló részére történő postai megküldéséről.

 1. ELÁLLÁSI JOG

Az Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU számú irányelvének, továbbá a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet szabályozása értelmében Fogyasztó a megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 napon belül indokolás nélkül elállhat a szerződéstől.

A Fogyasztót a szerződés megkötésének a napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolhatja az elállási jogát.

Ha a Fogyasztó elállási jogával élni kíván, elállási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (például postán, telefaxon vagy elektronikus úton küldött levél útján) a jelen ÁSZF 2. pontjában feltüntetett elérhetőségek igénybevételével a Szolgáltató részére. Ebből a célból a Vásárló a jelen ÁSZF 1. számú mellékletében található elállási nyilatkozat mintát is felhasználhatja – de annak felhasználása nem kötelező.

A Fogyasztó határidőben gyakorolja elállási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási nyilatkozatát a Szolgáltató részére.

A Fogyasztót terheli annak bizonyítása, hogy elállási jogát a jelen pontban meghatározott rendelkezéseknek megfelelően gyakorolta.

A Szolgáltató e-mailben haladéktalanul visszaigazolja a Fogyasztó elállási nyilatkozatának megérkezését.

Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha Fogyasztó az erre irányuló nyilatkozatát 14 naptári napon belül (akár a 14. naptári napon) elküldi a Szolgáltató 2. pontban rögzített címére.

Postai úton történő jelzés alkalmával a postára adás dátumát, e-mail vagy telefaxon keresztül történő értesítés esetén az e-mail, illetve a fax küldésének idejét veszi figyelembe Szolgáltató a határidő számítás szempontjából. A Fogyasztó levelét ajánlott küldeményként adja postára, hogy hitelt érdemlően bizonyítható legyen a feladás dátuma.

Amennyiben a fogyasztó a fentiek szerint eláll a szerződéstől, köteles a terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni, illetve a vállalkozásnak vagy a vállalkozás által a termék átvételére meghatalmazott személynek átadni, kivéve, ha a vállalkozás vállalta, hogy a terméket maga fuvarozza vissza.

A visszaküldés határidőben teljesítettnek minősül, ha a fogyasztó a terméket a határidő lejárta előtt elküldi.

A fogyasztó kizárólag a termék visszaküldésének közvetlen költségét viseli, kivéve, ha a vállalkozás vállalta e költség viselését.

A termék Szolgáltató címére történő visszaküldése esetén annak költsége a Fogyasztót terheli. Szolgáltatónak az utánvéttel visszaküldött csomagot nem áll módjában átvenni. A termék visszaküldésének költségének kívül az elállás kapcsán a Fogyasztót semmilyen más költség nem terheli.

Több termék adásvételekor, amennyiben az egyes termékek szállítása eltérő időpontban történt, úgy az utoljára szolgáltatott termék, illetve több tételből vagy darabból álló termék esetén az utoljára kézbesített tétel vagy darab kézhezvételtől számított 14 napon belül élhet Fogyasztó az elállási joggal.

A Szolgáltató a termék visszaérkezését/vagy az elállási nyilatkozat megérkeztét követően haladéktalanul, de legkésőbb 14 napon belül visszatéríti a kifizetett összeget a Fogyasztó részére, beleértve a szállítási díjat is.

A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot köteles a Szolgáltató alkalmazni, kivéve, ha a Fogyasztó a más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Fogyasztót semmilyen többletköltség nem terheli.

Fogyasztó kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be.

A Fogyasztót a vonatkozó hatályos jogszabályok alapján, az alábbi esetekben nem illeti meg az elállási jog:

 • a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szolgáltatás egészének teljesítését követően, ha a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg, és a fogyasztó tudomásul vette, hogy a szolgáltatás egészének teljesítését követően felmondási jogát elveszíti;
 • olyan termék vagy szolgáltatás tekintetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac vállalkozás által nem befolyásolható, az elállási jog gyakorlására nyitva álló határidő alatt isis lehetséges ingadozásától függ;
 • olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak,
 • romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termék tekintetében;
 • olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza;
 • olyan termék tekintetében, amely jellegénél fogva az átadást követően elválaszthatatlanul vegyül más termékkel;
 • olyan alkoholtartalmú ital tekintetében, amelynek tényleges értéke a vállalkozás által nem befolyásolható módon a piaci ingadozásoktól függ, és amelynek áráról a felek az adásvételi szerződés megkötésekor állapodtak meg, azonban a szerződés teljesítésére csak a megkötéstől számított harmincadik napot követően kerül sor;
 • olyan vállalkozási szerződés esetében, amelynél a vállalkozás a fogyasztó kifejezett kérésére keresi fel a fogyasztót sürgős javítási vagy karbantartási munkálatok elvégzése céljából;
 • lezárt csomagolású hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépes szoftver példányának adásvétele tekintetében, ha az átadást követően a fogyasztó a csomagolást felbontotta;
 • hírlap, folyóirat és időszaki lap tekintetében, az előfizetéses szerződések kivételével;
 • nyilvános árverésen megkötött szerződések esetében;
 • lakáscélú szolgáltatás kivételével szállásnyújtásra irányuló szerződés, fuvarozás, személygépjármű-kölcsönzés, étkeztetés vagy szabadidős tevékenységekhez kapcsolódó szolgáltatásra irányuló szerződés esetében, ha a szerződésben meghatározott teljesítési határnapot vagy határidőt kötöttek ki;
 • a nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom tekintetében, ha a vállalkozás a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg a teljesítést, és a fogyasztó e beleegyezésével egyidejűleg nyilatkozott annak tudomásul vételéről, hogy a teljesítés megkezdését követően elveszíti az elállási jogát.

 

 1. SZAVATOSSÁG

12.1. KELLÉKSZAVATOSSÁG

A Vásárló a Szolgáltató hibás teljesítése esetén a Szolgáltatóval szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet. Fogyasztói szerződés esetén Vásárló az átvétel időpontjától számított 2 éves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényeit, azokért a termékhibákért, amelyek a termék átadása időpontjában már léteztek. Két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait Vásárló érvényesíteni már nem tudja.

Nem fogyasztóval kötött szerződés esetén a jogosult az átvétel időpontjától számított 1 éves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényeit.

A Vásárló – választása szerint – kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül a Vásárló által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a Szolgáltató számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést Vásárló nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a Szolgáltató költségére Vásárló is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.

A Vásárló a választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban köteles viselni, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a Szolgáltató adott okot.

A Vásárló köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni a Szolgáltatóval.

A Vásárló közvetlenül a Szolgáltatóval szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

A szerződés teljesítésétől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Vásárló igazolja, hogy a terméket a Szolgáltatótól vásárolta (számla vagy a számla másolatának bemutatásával). Ilyen esetben a Szolgáltató csak akkor mentesül a szavatosság alól, ha ezt a vélelmet megdönti, vagyis bizonyítja, hogy a termék hibája a Vásárló részére történő átadást követően keletkezett. Amennyiben a Szolgáltató bizonyítani tudja, hogy a hiba oka a Vásárlónak felróható okból keletkezett, nem köteles Vásárló által támasztott szavatossági igénynek helyt adni. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Vásárló köteles bizonyítani, hogy a Vásárló által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

Ha Vásárló a szavatossági igényét a terméktől - a megjelölt hiba szempontjából - elkülöníthető része tekintetében érvényesíti, a szavatossági igény a termék egyéb részeire nem minősül érvényesítettnek.

12.2. TERMÉKSZAVATOSSÁG

A termék (ingó dolog) hibája esetén Vásárló – választása szerint – kellékszavatossági vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

A Vásárlót azonban nem illeti meg az a jog, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan érvényesítsen. Termékszavatossági igény eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét Vásárló a gyártóval szemben érvényesítheti.

Termékszavatossági igényként Vásárló kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Vásárlónak kell bizonyítania.

Egy termék akkor minősül hibásnak, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Termékszavatossági igényét Vásárló a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti. A Vásárló a hiba felfedezése után késedelem nélkül köteles a hibát a gyártóval közölni. A hiba felfedezésétől számított két hónapon belül közölt hibát késedelem nélkül közöltnek kell tekinteni. A közlés késedelméből eredő kárért a fogyasztó felelős.

Vásárló termékszavatossági igényét az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával (Szolgáltatóval) szemben gyakorolhatja.

A gyártó, forgalmazó (Szolgáltató) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

 • a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
 • a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy
 • a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónak, forgalmazónak (Szolgáltató) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

 1. EGYÉB JOGÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉG, PANASZKEZELÉS

A Szolgáltató célja, hogy valamennyi megrendelést megfelelő minőségben, a Vásárló teljes megelégedettsége mellett teljesítsen. Amennyiben a Vásárlónak mégis valamilyen panasza van a szerződéssel vagy annak teljesítésével kapcsolatban, úgy panaszát az alábbi elérhetőségeken van lehetősége közölni Szolgáltatóval:

 • Kapcsolattartó neve: Kántor Gergely
 • Kapcsolattartó e-mail elérhetősége: gergely@gmail.com
 • Kapcsolattartó telefonszáma: +36-70-277-7576

A Szolgáltató a szóbeli panaszt azonnal megvizsgálja, és szükség szerint orvosolja. Ha a Vásárló a panasz kezelésével nem ért egyet, vagy a panasz azonnali kivizsgálása nem lehetséges, a Szolgáltató a panaszról és az azzal kapcsolatos álláspontjáról haladéktalanul jegyzőkönyvet vesz fel, s annak egy másolati példányát átadja a Vásárló részére.

Vásárló írásbeli panasza esetén a Szolgáltató 30 napon belül írásban köteles azt megválaszolni. A panaszt elutasító álláspontját meg kell indokolnia. A panaszról felvett jegyzőkönyvet és a válasz másolati példányát öt évig megőrzi a Szolgáltató, és azt az ellenőrző hatóságoknak kérésükre bemutatja.

Tájékoztatjuk Vásárlóinkat, hogy a panaszának elutasítása esetén panaszával hatósági vagy békéltető testület eljárását kezdeményezheti, az alábbiak szerint:

A Fogyasztó panasszal fordulhat a fogyasztóvédelmi hatósághoz:

A fogyasztóvédelmi hatóság kijelöléséről szóló 387/2016. (XII. 2.) Korm. rendelet szerint. Elsőfokon az illetékes járási hivatal, míg másodfokon országos illetékességgel a Pest Megyei Kormányhivatal jár el. http://jarasinfo.gov.hu

A Vásárló a termék minőségével, biztonságosságával, a termékfelelősségi szabályok alkalmazásával, a szolgáltatás minőségével, továbbá a felek közötti szerződés megkötésével és teljesítésével kapcsolatos vitás ügy (a továbbiakban: fogyasztói jogvita) bírósági eljáráson kívüli rendezése érdekében jogosult a megyei (fővárosi) kereskedelmi és iparkamarák mellett működő békéltető testület eljárását kezdeményezni, az alábbi elérhetőségeken:

Budapesti Békéltető Testület

Címe: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99.

Telefonszáma: (1) 488-2131

Fax száma: (1) 488-2186

Név: Dr. Baranovszky György

E-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu

 

 1. AZ ÁSZF EGYOLDALÚ MÓDOSÍTÁSA

A Szolgáltató jogosult jelen Általános Szerződési Feltételeket a Vásárlók Honlapon történő előzetes tájékoztatása mellett, egyoldalúan is módosítani. A módosított rendelkezések a hatályba lépést követően a Honlap első használata alkalmával válnak hatályossá Vásárlóval szemben, azokat a módosítást követően leadott megrendelésekre kell alkalmazni.

 1. TULAJDONJOG FENNTARTÁSA

A vételár teljes kifizetéséig a Termék a Szolgáltató tulajdonában marad. Ha a termék a vételár teljes kifizetését megelőzően mégis – bármely okból – a Vásárló birtokába kerül, felelősséggel tartozik a Szolgáltató irányába mindazon károk tekintetében, amelyek megtérítésére senkit nem lehet kötelezni.

 1. SZELLEMI TULAJDONJOGOK VÉDELME, A HONLAP HASZNÁLATA, MŰKÖDÉSE

A www.illegaleleskamra.hu honlap tulajdonosa és üzemeltetője a SAHLUX Kereskedelmi és Vendéglátó Korlátolt Felelősségű Társaság, amelyet megillet minden olyan jog (ideértve a szerzői és egyéb jogokat), amelyek alapján az említett honlappal és annak tartalmával (különösen, de nem kizárólagosan annak megjelenítésével, az azon található adatbázisokkal, illusztrációkkal, tájékoztatókkal, stb.) jogszerűen rendelkezhet. A Vásárlók a látogatás időtartama alatt kötelesek betartani a kapcsolódó jogszabályokat és az ÁSZF rendelkezéseit, emellett nem csorbíthatják sem a SAHLUX Kereskedelmi és Vendéglátó Korlátolt Felelősségű Társaság, sem más Felhasználók jó hírét és jogait.

A Honlap egyes részei a Vásárló azonosításának érdekében kisméretű adatfájlokat, ún. cookie-kat használnak, amelyek a Vásárló számítógépén tárolódnak. A böngésző program segítségével a Vásárló beállíthatja, meggátolhatja a cookiek-kal kapcsolatos tevékenységet, azonban felhívjuk figyelmét arra, hogy a Cooki -k használata nélkül előfordulhat, hogy nem képes használni az adott weboldal minden szolgáltatását. Jelen weboldal látogatásával és annak egyes funkciói használatával a Felhasználó hozzájárulását adja ahhoz, hogy az említett cookie-k a Felhasználó számítógépén tárolódjanak és ahhoz az adatkezelő hozzáférhessen. A Cookie-kal kapcsolatban további információk találhatóak az adatvédelmi tájékoztatóban.

 1. FELELŐSSÉG

A Vásárló a Honlapot kizárólag a saját kockázatára használhatja, és elfogadja, hogy Szolgáltató nem vállal felelősséget a használat során felmerülő vagyoni és nem vagyoni károkért a szándékosan okozott, továbbá az emberi életet, testi épséget vagy egészséget megkárosító szerződésszegésért való felelősségen túlmenően.

A szolgáltatás oldalai olyan kapcsolódási pontokat (linkeket) tartalmazhatnak, amelyek más szolgáltatók oldalaira vezetnek. E szolgáltatók adatvédelmi gyakorlatáért és más tevékenységéért Szolgáltató nem vállal felelősséget.

 

Budapest, 2020. december 3.

Adatkezelési tájékoztató
ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ - ILLEGAL ELESKAMRA - SAHLUX KFT.
 1. BEVEZETŐ

A Sahlux Kereskedelmi és Vendéglátó Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 1094 Budapest, Tompa utca 8.; cégjegyzékszám: 01-09-942555; adószám: 22764775-2-43) jelen „Adatkezelési tájékoztató” útján tájékoztatja Önt, mint érintett személyt, hogy miként kezeli azon a személyazonosításra alkalmas, illetve a személyazonosításra nem alkalmas adatokat, amelyeket Ön a Honlap látogatása során megad.

Az Adatkezelési tájékoztató az alábbi honlap (a továbbiakban: Honlap) látogatóinak személyes adatainak védelmét szabályozza: www.illegaleleskamra.hu .

A Sahlux Kft. jelen Adatkezelési tájékoztatóval tesz eleget az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. Rendelete, Általános Adatvédelmi Rendelet (General Data Protection Regulation) (a továbbiakban: GDPR) és az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) 16. § -a szerinti tájékoztatási kötelezettségének.

 1. ÉRTELMEZŐ RENDELKEZÉSEK

2.1.       „adatkezelés”: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adaton végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így különösen gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adat további felhasználásának megakadályozása, fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj- vagy tenyérnyomat, DNS-minta, íriszkép) rögzítése.

2.2.       „adatkezelő”: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely - törvényben vagy az Európai Unió kötelező jogi aktusában meghatározott keretek között - önállóan vagy másokkal együtt az adat kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az adatfeldolgozóval végrehajttatja.

2.3.       „adatközlő”: az a közfeladatot ellátó szerv, amely - ha az adatfelelős nem maga teszi közzé az adatot - az adatfelelős által hozzá eljuttatott adatot honlapon közzéteszi.

2.4.       „adatfeldolgozás”: az adatkezelő megbízásából vagy rendelkezése alapján eljáró adatfeldolgozó által végzett adatkezelési műveletek összessége.

2.5.       „adatfeldolgozó”: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely - törvényben vagy az Európai Unió kötelező jogi aktusában meghatározott keretek között és feltételekkel - az adatkezelő megbízásából vagy rendelkezése alapján személyes adatokat kezel.

2.6.       „harmadik ország”: minden olyan állam, amely nem EGT-állam.

2.7.       „adatvédelmi incidens”: az adatbiztonság olyan sérelme, amely a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisülését, elvesztését, módosulását, jogosulatlan továbbítását vagy nyilvánosságra hozatalát, vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi.

2.8.       „érintett”: bármely információ alapján azonosított vagy azonosítható természetes személy.

2.9.       „azonosítható természetes személy”: az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, azonosító szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy fizikai, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható.

2.10.     „személyes adat”: az érintettre vonatkozó bármely információ.

2.11.     „különleges adat”: a személyes adatok különleges kategóriáiba tartozó minden adat, azaz a faji vagy etnikai származásra, politikai véleményre, vallási vagy világnézeti meggyőződésre vagy szakszervezeti tagságra utaló személyes adatok, valamint a genetikai adatok, a természetes személyek egyedi azonosítását célzó biometrikus adatok, az egészségügyi adatok és a természetes személyek szexuális életére vagy szexuális irányultságára vonatkozó személyes adatok.

2.12.     „bűnügyi személyes adat”: a büntetőeljárás során vagy azt megelőzően a bűncselekménnyel vagy a büntetőeljárással összefüggésben, a büntetőeljárás lefolytatására, illetve a bűncselekmények felderítésére jogosult szerveknél, továbbá a büntetés-végrehajtás szervezeténél keletkezett, az érintettel kapcsolatba hozható, valamint a büntetett előéletre vonatkozó személyes adat.

2.13.     „hozzájárulás”: az érintett akaratának önkéntes, határozott és megfelelő tájékoztatáson alapuló egyértelmű kinyilvánítása, amellyel az érintett nyilatkozat vagy az akaratát félreérthetetlenül kifejező más magatartás útján jelzi, hogy beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok kezeléséhez.

2.14.     „címzett”: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely részére személyes adatot az adatkezelő, illetve az adatfeldolgozó hozzáférhetővé tesz.

 1. ADATKEZELŐ MEGNEVEZÉSE, ADATAI

Az „Adatkezelési tájékoztató” szóhasználatában Adatkezelő alatt a jelen pontban hivatkozott személy(ek) értendő(k):

 

3.1.       Adatkezelő elérhetőségei:

 

Név:                Sahlux Kereskedelmi és Vendéglátó Korlátolt Felelősségű Társaság

Székhely:         1094 Budapest, Tompa utca 8.

Telefonszám:   +36-1-783-7044

E-mail:            kantor.gergely@gmail.com

 

3.2.       Adatkezelő kijelölt kapcsolattartója:

 

Név:                Kántor Gergely

Lakcím:           1133 Budapest, Pannónia utca 49/B. 4. em. 1.

Telefonszám: +36-70-277-7576

E-mail:            kantor.gergely@gmail.com

 

 1. ADATKEZELÉS CÉLJA, JOGALAPJA

4.1.       Az Adatkezelő a jogszabályban meghatározott feladatai elvégzése során, valamint az általa nyújtott szolgáltatások minden területén, minden természetes személy számára biztosítja a személyes adatokhoz fűződő jogát, illetve az alapvető szabadságjogokat. A személyes adatok elektronikus, gépi és kézi adatkezelése során különösen tiszteletben tartja az adatközlő magánélethez való jogát. Ennek megfelelően az Ön személyes adatainak kezelése során is így jár el.

4.2.       Az Adatatkezelő célja továbbá az általa nyújtott szolgáltatások igénybevétele során a Honlap látogatóinak azonosítása, a Honlapon történő rendelés esetén a megrendelés teljesítés megfelelőségének biztosítása, dokumentálása, ellenőrzése, valamint adott esetben a számlázás lebonyolítása, a felek között létrejött szerződés bizonyítása. Adatkezelő ügyfélszolgálati feladatainak teljesítése, így különösen hírlevelek küldése, elégedettségi felmérés készítése a szerződő felekkel, akciók küldése érdekében tárolja a Honlap látogatói által megadott releváns információkat. Adatkezelőnek tehát tevékenységei elvégzése során is birtokába juthatnak ügyfeleink, partnereink és munkatársaink személyes adatai, ugyanakkor az Adatkezelő nem gyűjt aktívan személyazonosításra alkalmas információkat a Honlapról, kivéve, ha Ön azokat kifejezetten és tudatosan megadja (pl. regisztráció, megrendelés a Honlapon keresztül).

4.3.       Az Adatkezelő az érintett által rendelkezésre bocsátott személyes adatokat az adatkezelési céltól eltérően nem használhatja fel. A személyes adatok harmadik személynek vagy a bíróság, illetve egyéb hatóságok számára történő kiadása – jogszabály eltérő rendelkezése hiányában – kizárólag az erre vonatkozó bírósági, hatósági határozat alapján, vagy az érintett előzetes, kifejezett hozzájárulása alapján lehetséges.

 1. ADATKEZELÉS IDŐTARTAMA

5.1.       A Szolgáltató a személyes adatoka kizárólag a 4. pont szerinti cél eléréshez szükséges legrövidebb ideig, de legkésőbb a jogszabály által meghatározott időtartam lejártáig, ilyen rendelkezés hiányában a személyes adatok Adatkezelő rendelkezésre bocsátásától számított 1 (egy) évig kezeli.

5.2.       Az Adatkezelő a személyes adatok kezelését megszünteti, amennyiben az érintett személyes adatainak törlését az Infotv. 14. § e) pontja alapján vagy a GDPR 17. cikkben foglaltak szerint kérte.

 1. A KEZELT SZEMÉLYES ADATOK KÖRE

6.1.       A www.illegaleleskamra.hu Honlap látogatása során Ön a személyes adataidat is átadja az Adatkezelő részére. Adatai két módon kerülhetnek az Adatkezelő kezelésébe: egyfelől az internetes kapcsolat fenntartásával összefüggésben, az Ön által használt számítógéppel, böngészőprogrammal, internetes címmel és a látogatott oldalakkal kapcsolatos technikai adatok (süti, más néven cookie, lásd 8. pont) automatikusan képződnek a számítógépes rendszerben, másfelől Ön is megadja a nevét, elérhetőségét, amikor a Honlapon keresztül megrendeli a kiválasztott termékeket, akár regisztrált a Honlapra, akár nem.

6.2.       Az Adatkezelő kizárólag az érintett által megküldött és az ahhoz csatolt egyéb dokumentumokat, illetve az ezekből megismerhető személyes adatokat kezeli.

6.3.       Felhívjuk a figyelmét arra, hogy az Adatkezelő a személyes adatokat törvény eltérő rendelkezésének hiányában a rá vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése céljából, vagy a saját, illetve harmadik személy jogos érdekének érvényesítése céljából, ha ezen érdek érvényesítése a személyes adatok védelméhez fűződő jog korlátozásával arányban áll további külön hozzájárulás nélkül, valamint az érintett hozzájárulásának visszavonását követően is kezelheti.

 1. AZ ADATKEZELÉS ELVEI

7.1.       Személyes adatot kizárólag a 4. pontban meghatározott célból, a tisztesség és törvényesség követelményének megfelelően lehet rögzíteni és kezelni.

7.2.       A személyes adat csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig kezelhető.

7.3.       Az adatkezelésnek a 4. pontban meghatározott célokkal arányban kell állnia.

7.4.       A Társaság vállalja, hogy a birtokába jutott és általa kezelt személyes adatokat az Infotv., a GDPR, valamint a jelen tájékoztatóban rögzített adatkezelési irányelvek maximális figyelembevételével kezeli, azt a jelen tájékoztatóban meghatározott Adatkezelőn kívül a jelen tájékoztatóban meg nem jelölt vagy illetéktelen harmadik személynek nem szolgáltatja ki.

7.5.       A Társaság csak kivételes esetben – bírósági, hatósági határozat vagy törvényi rendelkezés alapján - teszi hozzáférhetővé az érintett személyes adatait harmadik személyek számára.

7.6.       A Társaság kötelezi magát, hogy a GDPR 5. cikk (1) bekezdés f) pontban meghatározottaknak megfelelően gondoskodik az adatok integritásáról és bizalmas jellegéről, továbbá a GDPR 32. cikkében foglaltak szerint gondoskodik az adatkezelés biztonságáról. Ennek érdekében, megteszi azokat a technikai és szervezési intézkedéseket, amelyek biztosítják a felvett, tárolt, illetve kezelt adatok védelmét, illetőleg megakadályozza azok megsemmisülését, jogosulatlan felhasználását és jogosulatlan megváltoztatását.

 1. „COOKIE”-K

A www.illegaleleskamra.hu Honlap bizonyos területein „cookie”-kat vagy más néven sütiket használ.

A „cookie”-k a honlapok által küldött változó tartalmú információ csomagok. A „cookie”-k alkalmazása lehetőséget biztosít a honlapokat meglátogató személyek egyes adatainak lekérdezésére, valamint internethasználatának nyomon követésére. A „cookie”’-k segítségével tehát pontosan meghatározható az érintett érdeklődési köre, internet használati szokásai, honlap-látogatási története. A sütik az egyes személyek azonosítására nem képesek, kizárólag azok számítógépének felismerésére alkalmasak. A „cookie”-k alkalmazása semmiféle kockázattal nem jár, azokat a böngészők alapvetően engedélyezik.

Ön beállíthatja webes keresőjét, hogy elfogadjon minden sütit, elutasítsa mindet, vagy értesítse Önt, ha süti érkezik az Ön gépére. Mindegyik webes kereső különböző, így kérjük használja keresője “Segítség” menüjét a sütik beállításainak módosításához.

 1. Az igénybe vett adatfeldolgozók

9.1.       Online fizetés

9.1.1     Az Adatfeldolgozó által ellátott tevékenység jelen esetben az online fizetés.

9.1.2     Az Adatfeldolgozó megnevezése és elérhetősége azonos a 3.1. pontba rögzített Adatkezelő megnevezésével és elérhetőségével.

9.1.3     Az Adatfeldolgozó által kezelt adatok körébe tartozik elsősorban a számlázási név, számlázási cím, illetve e-mail cím, mely adatokat az online vásárlásban részt vevő valamennyi személynek szükséges megadnia.

9.1.4     Az adatkezelés célja az online fizetés lebonyolítása, a tranzakciók visszaigazolása és a felhasználók védelme érdekében végzett fraud-monitoring (visszaélések ellenőrzése), mely adatkezelés időtartama az adatok törlésének határideje, azaz az online fizetés lebonyolításáig tart.

9.1.5     Az adatfeldolgozás jogalapját jelenti az Ön hozzájárulása, az Infotv. 5. § (1) bekezdése, 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, illetve az elektronikus kereskedelemi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése.

9.2.       Szállítás

9.2.1     Az Adatfeldolgozó által ellátott tevékenység az online vásárlás eredményként, a termékek kiszállítása, fuvarozása, az Adatfeldolgozó általi megbízottak útján.

9.2.2     Az Adatfeldolgozó megnevezése és elérhetősége e körben, a 3.1. pontban említett Adatkezelő által megbízott futárszolgálat(ok).

9.2.3     Az Adatfeldolgozó által kezelt adatok körébe tartozik elsősorban a szállítási név, szállítási cím, telefonszám, illetve e-mail cím, mely adatokat a házhozszállítást kérő valamennyi személynek szükséges megadnia.

9.2.4     Az adatkezelés célja a megrendelt termék házhoz szállítása, mely adatkezelés időtartama az adatok törlésének a határideje, azaz a házhozszállítás lebonyolításáig tart.

9.2.5     Az adatfeldolgozás jogalapja az Ön hozzájárulása, az Infotv. 5. § (1) bekezdése, valamint 6. cikk (1) bekezdés a) pontján alapszik.

 1. AZ ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ MÓDOSÍTÁSA

10.1.     Az Adatkezelő fenntartja magának a jogot, hogy a jelen Adatkezelési tájékoztatót szükség szerint egyoldalúan módosítsa.

 

 

 1. JOGÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEK

11.1.      Az érintett személyes adatának kezelése ellen az Infotv. 21. §- 24. § szakaszában és a GDPR 21. cikkében meghatározott esetekben érvényesítheti a jogait (tiltakozhat). Az Adatkezelő a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és döntéséről az érintettet tájékoztatja.

11.2.     Az érintett jogai érvényesítése érdekében – a fentieken túl - az Infotv., illetve a Polgári perrendtartásról szóló 2016. évi CXXX. törvény rendelkezéseinek megfelelően bírósághoz fordulhat. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per az érintett választása szerint az érintett lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható.

11.3.     Az érintett személyes adatainak kezelésével kapcsolatos kérdéssel, illetve az Adattkezelővel szembeni esetleges panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordulhat (cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C; postacím: 1530 Budapest, Pf. 5.; e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu).

A jelen „Adatkezelési tájékoztató” 2020. december 3. napjától hatályos.

Tájékoztatjuk továbbá, hogy a Honlapon más honlapok ikonjait is megtalálja (pl. Facebook, Instagram, Twitter, Youtube, stb.), melyre a jelen Adatvédelmi tájékoztató is kiterjed.

Budapest, 2020. december 3.