ILLABEREK

Nézet:
Sorrend:
701734
245 g

A termelő szavaival:
Sült kacsához szeretem, de azt meg nem fűszerezzük semmivel, úgyhogy elég egyszerű lesz: végy kacsacombot, alaposan sózd be, és egy ujjnyi vízzel tedd fel főni egy fazékba. Ha átfőtt, a fazék fedelét vedd le, és időnként átforgatva a húsokat süsd piros-ropogósra. Kínáld tört krumplival és Illaberek hagymachutney-val. Ne felejtsd el friss cipóval kitunkolni a fazék aljáról a forró, tepertőmorzsás kacsazsírt!
1 290 Ft
225622
250 g

Az alkotó ajánlása:
A zölddióból készült dolgokat klasszikusan sültek-pecsenyék köreteként vagy a népi gyógyászatban használták fel eleink. Míg más köretek általában az édes-savanyú tengelyen variálódnak, a zölddió lekvárban az a különleges, hogyha jól van elkészítve, az édes mellett egy kellemesen kesernyés íz jelenik meg. Sokan fogyasztják sajttál mellé. Én palacsintába szoktam tenni, de vállalkozó szellemű fogyasztóimtól kaptam már olyan visszajelzést is, hogy darált dió helyett kal...
1 290 Ft